🍍Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι πιο δύσκολο να καταναλώσουμε σούπες οσπρίων.
🍍O καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να έχουμε τα όσπρια στη διατροφή μας είναι να τα προσθέσουμε σε σαλάτες!
🍍Έτσι έχουμε έναν συνδυασμό πιο δροσερό, ευκολότερο στην παρασκευή και συγχρόνως παρά πολύ θρεπτικό και χορταστικό!



➡️ Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Επίσης, περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ.
➡️ Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι παρ’ όλο που περιέχουν αρκετούς υδατάνθρακες, δεν έχουν την τάση να ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο του αίματος.
➡️ Είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης με μεγάλη βιολογική αξία, αφού παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Αυτό συμβαίνει κυρίως με την παρουσία του αμινοξέος μεθειονίνη που τα κατατάσσει στις πλήρεις πρωτεΐνες, όπως είναι το κρέας, τα γαλακτοκομικά και η σόγια.
➡️ Συγκεντρώνουν υψηλά ποσά φυτικών ινών που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.
🍍Εσύ θα δοκίμαζες μια σαλάτα με ρεβίθια;