✔τέλειο πρωινό
✔ιδανικό brunch
✔εύκολο μεσημεριανό
✔χορταστικό βραδινό
✔μεταπροπονητικό γεύμα
Το αυγό μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας και να αποτελέσει ένα πολύ θρεπτικό γεύμα. Το ασπράδι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ ο κρόκος περιέχει ω3 λιπαρά, βιταμίνες Α και D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σελήνιο και αντιοξειδωτικά.
Αυγό και χοληστερόλη
Ο κρόκος του αυγού περιέχει σημαντική ποσότητα χοληστερόλης. Ωστόσο, τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η χοληστερόλη που λαμβάνεται μέσω των τροφών δεν επιδρά σημαντικά στη χοληστερόλη του αίματος και δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Επιπλέον, οι μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση αυγών συμβάλει θετικά σε:
•παχυσαρκία
•διαβήτη τύπου 2
•υπέρταση
•εγκεφαλικό
•άνοια
Nutrition tips
➡️Προτιμήστε βιολογικά αυγά ή ελευθέρας βοσκής
➡️Μην αφαιρείτε τον κρόκο τους γιατί έτσι υποβαθμίζετε τη διατροφική τους αξία
➡️Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφης μπορείτε να τα καταναλώνετε καθημερινά
🍳Συνταγή για μια πιο υγιεινή και νόστιμη ομελέτα:
🔪Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1κσ ελαιόλαδο και λίγη ντομάτα ή μερικά ντοματίνια.
🔪Μόλις αρχίσουν να βγάζουν υγρά ρίχνουμε το αυγό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλα υλικά (σπανάκι, μανιτάρια, πιπεριές) και φτιάχνουμε την ομελέτα.
⚠️Η υγρασία της ντομάτας θα μας βοηθήσει να μειώσουμε την ποσότητα του ελαιολάδου και το ενδεχόμενο η ομελέτα μας να κολλήσει ή να καεί ενώ ταυτόχρονα θα την ενισχύσει και γευστικά!