Φιλέτο μοσχάρι & πλιγούρι με λαχανικά

To πλιγούρι είναι ένα δημητριακό προϊόν που προέρχεται από το σπάσιμο κόκκων σιταριού, κυρίως σκληρού. Είναι δηλαδή, χοντροκομμένο σιτάρι.
Ήταν βασική τροφή των αρχαίων Ελλήνων & αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής, αν & πλέον τη θέση του έχουν πάρει πιο επεξεργασμένα τρόφιμα (λευκό ρύζι, λευκά ζυμαρικά).
Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ξανά ως superfood ακόμα & σε γκουρμέ κουζίνες!

Τι το κάνει superfood;

  • Λόγω της μικρής επεξεργασίας που έχει υποστεί το σιτάρι μέχρι να παραχθεί το πλιγούρι όλες οι ευεργετικές ιδιότητες συντηρούνται
  • Είναι χαμηλό σε λιπαρά, έχει λίγες θερμίδες, περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες & έχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σύγκριση με το καστανό ρύζι

Φυτικές ίνες

  • Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που ενισχύουν τον κορεσμό μετα το γεύμα & το καθιστούν ιδανική τροφή για τον έλεγχο βάρους
  • Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχει βελτιώνουν την εντερική υγεία, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας & στην πρόληψη από καρκίνο του εντέρου
  • Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης του αίματος, στην καλή λειτουργία της καρδιάς & στην πρόληψη στεφανιαίας νόσου

Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης

Το πλιγούρι αποτελεί ένα τρόφιμο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση του οδηγεί σε ομαλή αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Αποτελείται κυρίως από σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι διασπώνται αργά στον οργανισμό & παράλληλα παρέχουν ενέργεια.

Βιταμίνες & μέταλλα

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β & είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε
  • Επίσης, περιέχει σημαντική ποσότητα μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου & ψευδαργύρου

Ακόμα

  • Ένα ακόμα θετικό είναι ότι χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί!
  • Μπορείτε να το βράσετε με διπλάσια ποσότητα νερού για 15′
  • Εναλλακτικά μπορείτε να το καταναλώνετε & ώμο, καλύπτοντας το με νερό & αφήνοντας το να μουλιάσει για 30′

🔹Ένα ακόμα θετικό είναι ότι χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί!
🔹Μπορείτε να το βράσετε με διπλάσια ποσότητα νερού για 15′
🔹Εναλλακτικά μπορείτε να το καταναλώνετε & ώμο, καλύπτοντας το με νερό & αφήνοντας το να μουλιάσει για 30′

© 2024 Nutritionholic by Mersy Kouskou Πολιτική απορήτου
To top